• Porträttbild på Lewend Tasin, en man med kort mörkt hår och kort skägg med mustasch.

Torsdag 28 november klockan 18-20.30 i Bäckbyhuset (ingång från torget):

Lewend Tasin en mycket erfaren och uppskattad föreläsare och en av författarna bakom ”Kréol -ett spöke går runt i orten”. Lewend har erfarenhet av att växa upp som ett icke-vitt barn i Sveriges förort och kommer att bjuda på en inspirationsföreläsning där han talar om internaliserad rasism, mindervärdeskomplex, alienation och grabbkultur. Vad händer i mötet mellan nya former av organisering och de etablerade aktörer i civilsamhället? Vilka maktrelationer uppstår och hur skapar vi relationer utan förtryck?

Välkommen till TORSDAGAR PÅ BÄCKBY  FÖRELÄSNINGAR, WORKSHOPS OCH SAMTAL I BÄCKBYHUSET HÖSTEN 2019 arrangeras av Västerås stadsbibliotek, Västmanlands läns bildningsförbund, Röda Korset, Västerås folkhögskola, ABF och Västerås stad.

En lista över föreläsningar i Bäckbyhuset på torsdagskvällar hösten 2019.

Dela det här inlägget!

Till toppen