Efter tre års förberedelser är snart West Ham United på plats i Västerås.

Mellan den 27 oktober till den 2 november kommer Västmanlands Fotbollförbund och West Ham United, som spelar i engelska högsta ligan, se till att det spelas fotboll nästan överallt i Västerås.

– 20 unga ledare från West Ham United Foundation kommer tillsammans med 25 ledare från sju lokala fotbollsföreningar hålla i 32 träningspass runt om i Västerås, säger Edwin O’Brien-Rodney, styrelseledamot och projektledare i Västmanlands Fotbollförbund.

Under oktober har 25 unga ledare lärt sig om inkluderande ledarskap med hjälp av förening Here4U och gått fotbollens tränarutbildning C hos Västmanlands fotbollförbund. Förutom att hålla i träningspassen så blir det spontanfotboll. Aktiviteterna äger rum på Bäckby, Skallberget, Rocklunda, Ringvallen och Viksäng.

– På Skallberget, Viksäng och Bäckby är Bostadsbolaget AB Mimer personal på plats tillsammans med föreningar för spontanfotboll. Vi är oerhört tacksamma över att Mimer är med oss i projektet, och ser till att fler barn och ungdomar får möjlighet att spela fotboll i området där man bor,  säger Edwin O’Brien-Rodney.

Aktiviteterna är kostnadsfria och det finns inget krav på utrustning, alla som deltar får en specialtryckt West Ham tröja som minne. Syftet med projektet är att få in fler i föreningarna och eventet riktar sig till både flickor och pojkar.

VFF driver projektet tillsammans med West Ham United Foundation, Premier League klubbens egen välgörenhetsorganisation.

– West Ham United Foundation har 25 års erfarenhet med arbete i utsatta områden i London. Deras filosofi är att samhällsengagemang berikar föreningar på flera sätt, ”community feeds academy”, säger Edwin O’Brien-Rodney.

Fakta:

Deltagande föreningar är BK30, Bäckby United, Skiljebo SK, Västerеs IK, Västerås SK. Here4U och FC Europa Jr.

Sammarbets partners Mimer, Västmanlands Idrottsförbund, The University of East London, Avis, City Gross, Comfort Hotel Västerås och Björks Buss stödjer projektet.