Nu är utställningsboxen på utflykt till centrala Västerås. Den står på Sigmatorget och är öppen onsdag-lördag, 12-15 september. Här får de som rör sig i centrala delarna av Västerås veta vad som planeras på Bäckby och vad stadsdelen kan erbjuda i form av idrott, gemenskap och kultur.

Det nya aktivitetsområdet, ombyggnationen av vägarna som blir Bäckby Torggata och gröna stråket som presenterades förra veckan – allt bidrar till nya platser att träffas på och något roligt att göra. Utegym, trampoliner, lekskulptur, klätterställning, kompisgung, hängmattor, hammockar, solstolar och sittbänkar. Och en ny fotbollsplan med konstgräs, läktare och omklädningsrum. Ytor för basket, skejting, boule, pingis och parkour.

På Bäckby finns också mycket kultur. Därför passar det bra att informationsboxen står i centrum på Kulturnatten.

Onsdag-lördag förmiddag finns det folk på plats som kan svara på frågor om det som byggs på Bäckby. På lördag kväll blir det mer fokus på kulturevenemang, föreningsliv och artisttalanger.  Då tar unga talanger inom bland annat dans, rap och foto plats på torget. Och i boxen utspelas ett kval i Fifa-spel inför höstens gamingevent Northspawn.

Utställningsboxen är öppen följande tider:
onsdag 11-19, torsdag 11-19, fredag 11-17, lördag 12-15 och 16-21