Över 3 000 personer valde att fira in våren på Bäckby. Nätverket Bäckby/Skälby arrangerade som traditionen bjuder ett härligt evenemang. Det bjöds på musik, tivoli, lek och många spännande samtal.

Anna Sjödin, strateg på stadsledningskontoret, höll årets vårtal. Här är ett litet utdrag:

Vädret är kyligt – vi står i en brytpunkt mellan vinter och vår. Tillsammans står vi också i en stadsdel i förändring. Bäckby ska vara en plats där vi bryr oss om varandra, en stadsdel där vi säger HEJ till varandra. Bäckby ska vara en stadsdel som vi alla är engagerade i och är stolta över. Bäckby ska vara en stadsdel där man känner att allt är möjligt! Den framtidstron, tror vi, skapas av att man känner sig trygg. Allt det som byggs just nu och under de kommande åren ska bidra till en trivsammare, trevligare och tryggare stadsdel. Vi bygger Bäckby tillsammans!

Hela talet hittar du här.

Som en förstärkning av talet framfördes den specialskrivna låten ”Längtan för Bäckby” av Marc and the Matron, Mario Perez Amigo. Vi vill bidra till att Bäckby ska vara en plats där vi säger hej till varandra – en plats där vi får låta kärleken växa och ta plats i våra liv, säger Marc och Therese Linder och  Mario Perez Amigo som har vuxit upp på Bäckby.

Så här beskriver Marc Linder hur låten kom till:

Anna ringde mig o ba: ”Jag ska hålla vårtalet på Bäckby vid valborg i år. Kan inte vi göra något kul av det?”
Ja ba: ”joråsåatteh, vi kan göra en egen version av vintern rasat och backa dig med musik under talet”
Tres ba: ”vi borde ta med någon cool rappare från Bäckby”
Vi ba plinga Victor Farina och han ba: ”plinga Mario”
Vi ba: ”ok”
Mario ba: ”fet idé, jag skriver lite rap så ba kör vi”

Resultatet blev ”Längtan För Bäckby” som trots rundgångar, reverbstrul och något ställda utförare förhoppningsvis bröt igenom den svala (ok svinkalla) vårkvällen och letade sig in någonstans bland Bäckbybornas hjärtan. Det är i alla fall vår önskan.

LÄNGTAN FÖR BÄCKBY
MARKETPLACE (UTSPELAR SIG PÅ ICA BÄCKBY)