Ikano Bostad 2020-04-02T13:16:09+02:00

IKANO BOSTAD

Hållbara lösningar som gör vardagen enklare

Vi drivs av att hitta hållbara lösningar som gör vardagen enklare för våra kunder och bäst blir det när vi arbetar tillsammans. Med sunt förnuft och enkelhet arbetar vi för att vara en god samhällsaktör och leva efter vårt löfte: på schyssta villkor.

I Bäckby kommer vi att bygga cirka 225 lägenheter fördelat på två kvarter. Det första kvarteret är planerat att stå klart för inflyttning till våren/sommaren 2022.

TILLSAMMANS ÄR ETT LEDORD FÖR IKANO BOSTAD

Att erbjuda en trygg och säker boendemiljö är viktigt. Vi vill hjälpa så många som möjligt att vända socialt utanförskap till innanförskap genom att förebygga arbetslöshet och kriminalitet. Vi gör många insatser inom utbildning, arbete, meningsfull fritid och gemenskap, så vill vi bidra till minskad skadegörelse och ökad gemenskap och trivsel.

MÖTESPLATSER ÄR CENTRALT

I Bäckby vill vi fokusera på mötesplatser och särskilt för barn och ungdomar. Idag lever och umgås vi på helt andra sätt än tidigare. Kärnfamiljen ersätts av andra levnadssätt och det sociala livet kan variera väldigt mycket från vecka till vecka. Därför arbetar vi aktivt även med utrymmet mellan husen och inte bara inuti bostäderna.

KVADRATSMARTA BOSTÄDER MED TRIVSELGRUPPER

Ikano Bostad kommer att erbjuda kvadratsmarta lägenheter från ett till fyra rum och kök. Vi vill bidra till ett Bäckby som ger förutsättningar för gemenskap. Våra hyresgäster har möjligheten att engagera sig i trivselgrupper i sitt bostadsområde. Grupperna får stöd av oss för att öka trivseln och tryggheten i kvarteret.

IKANOBOSTAD.SE