Stor uppslutning vid första spadtaget för BoKloks bostäder

I strålande solsken togs på tisdagsförmiddagen det första spadtaget till vad som ska bli 56 kloka hem på Bäckby i Västerås. Uppslutningen var stor – både från köpare i projektet, IKEA Västerås som bjöd på korv och annat gott, och från andra intressenter. Bland dem unga representanter från intilliggande Rösegårdsskolan.

Jonas Spangenberg, VD på BoKlok, inledde dagens spadtagsevenemang genom att tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck hälsa besökarna välkomna och berätta om BoKlok Diamanten samt den stora upprustningen som Bäckby står inför.

Elevrådet från Rösegårdsskolan var speciellt inbjudna till evenemanget eftersom de hade fått i uppgift att räkna ut hur mycket material, så som t.ex. dörrar, skiffer och tvättmaskiner, som platschefen för BoKlok Diamanten kommer att behöva beställa under byggets gång. Svaren på frågorna överlämnades, och därefter fick en elevrådsrepresentant skyffla första spadtaget tillsammans med Jonas Spangenberg och Anders Teljebäck.

Rektorn på Rösegårdsskolan, Maria Ruth, var väldigt glad över inbjudan till spadtaget och elevernas involvering i projektet.

– Det här är verklighetsnära undervisning när den är som bäst, sa Maria Ruth, rektor på Rösegårdsskolan. Det känns verkligen meningsfullt att skola och näringsliv kan samverka på det här viset, för vi kan tydligt se att motivationen hos eleverna ökar vid sådana här samarbeten jämfört med då de får en vanlig matteuppgift i skolboken. Barnen har dessutom berättat för sina föräldrar hur glada de är över att få vara med om en sådan här sak och sagt saker som  ”Jag räknas, jag med”.

När spadtaget var avklarat fick elevrådet hjälpas åt att gräva upp en skattkista fylld med choklad – en skatt de får dela med skolkamraterna hemma på Rösegårdsskolan.

2019-10-04T11:37:14+02:00 Boende, BoKlok, Evenemang, På gång|