En Frisk Generation kommer till Bäckby

Varannan vuxen har farligt dålig kondition och barn är inaktiva, sitter, halvligger eller står stilla, nästan 70 procent av sin vakna tid. I höst startar Västerås stad och Mimer upp ett unikt samarbete kring folkhälsa. Med hjälp av stiftelsen En Frisk Generation ska barnfamiljer få möjlighet att hitta till en mer aktiv och hälsosam livsstil.

Program riktar sig till barn i årskurs 2 på Bäckbyskolan och Rösegårdsskolan samt deras föräldrar och syskon. Tillsammans får deltagarna kostnadsfritt prova på olika aktiviteter två gånger i veckan, till exempel handboll, parkour, salsa eller hinderbana. Vid träffarna serveras även en måltid och familjerna får mer kunskap om mat och hälsa.

– För oss är det självklart att engagera oss så att de boende trivs i sitt närområde. Vi har under många år engagerat oss i samhällsfrågor och tror mycket på ett förebyggande arbete. Att satsa på just barnfamiljer känns extra roligt då det är en investering i framtida generationer. Vår förhoppning är att familjerna ska uppleva en ännu bättre gemenskap och ha roliga aktiviteter tillsammans som också medför en bättre livskvalitet för dem. För Bäckby som stort tror vi att det här stärker trivsel, sammanhållning och trygghet i stadsdelen, säger Mikael Källqvist, VD för Bostads AB Mimer.

Mohamad El-natour är projektledare för En Frisk Generations aktiviteter på Bäckby

2019-09-03T16:19:41+02:00 Okategoriserade|