Ta en annan väg till Bäckby centrum!

Med start den 11 juni kommer det att bli lite stökigt i trafiken runt Bäckby ­centrum. Då börjar vi bygga om Välljärnsgatan till det som ska bli Bäckby torggata. Vi ber om ursäkt för besväret som bygget kan orsaka. Den nya gatan beräknas bli klar i december 2018.

Under byggtiden finns en tillfällig väg över fotbollsplanen mellan Välljärnsgatan och Smältverksgatan, för bilar och bussar. Busshållplatserna vid Bäckby centrum stängs av. Vi hänvisar istället till de hållplatser som finns före och efter centrum, vid Vårdcentralen och på Smältverksgatan. Större delen av parkeringsplatserna närmast Bäckbyhuset försvinner, men parkeringen bakom Ica finns kvar.

Den smala och slingriga vägen genom Bäckby centrum kommer att bli en rak och bred gata som går diagonalt till Smältverksgatan. Den gör det enklare för både bussar och annan trafik att mötas. Bäckby torggata får markvärme och betongstabiliserad asfalt längs nästan hela sträckan för att den ska klara slitaget från bussarna. När ombyggnationen är klar blir det två hållplatser längs Bäckby torggata, en åt varje håll.  Den nya gatan är en del i utvecklingen av Bäckby centrum med fler bostäder, nytt aktivitets­område och ett upprustat parkstråk. 

Vecka 24 är informationsboxen tillbaka på Bäckby torg. Då kan du passa på att titta in och få veta mer om det är något du undrar över kring planerna. Vi finns på plats måndag 11 juni till och med torsdag 14 juni klockan 14-18. Välkommen!

 

2018-06-15T10:00:32+02:00 Boende, På gång|